pon. sep 26th, 2022

Međunarodni praznik rada 1.maj

Međunarodni praznik rada, 1. maj oduvijek je bio simbol borbe za radnička prava i izraz radničke solidarnosti.

U periodu koji je pred nama, članovima Sindikata Državne agencije za istrage i zaštitu, neka isti bude poticaj za nove sindikalne aktivnosti  s ciljem poboljšanja zaštite prava, poboljšanja socijalnog statusa i boljeg standarda za sve naše članove.

Nažalost, u proteklom periodu, nismo uspjeli naći sugovornika za rješavanje naših problema a praznih obećanja i riječi razumijevanja nam je preko glave. Nismo naišli ni na punu podršku našeg članstva jer su pojedini iz njima znanih razloga ismijavali istaknute zahtjeve Sindikata, dok su drugi opet shvatanja da je Sindikat predsjednik i članovi Upravnog odbora a ne svi mi.

Bojim se da će naredni period biti mnogo turbulentniji i zahtijevati će od nas mnogo radikalnije aktivnosti u koje ako nismo jedinstveni ne trebamo ni ulaziti.

Sindikat Državne agencije za istrage i zaštitu, kao i do sada, nastavit će odgovorno i savjesno štititi prava svih uposlenih, poštovati  zahtjeve svojih članova, te na sve načine pokušati stvoriti bolje uvjete za rad.

Sretan Praznik rada 1. maj!

Edin Kahrimanović

Predsjednik Sindikata