pet. maj 7th, 2021

Predstavnici SSPOUBIH na sastanku u Narodnoj skupštini Republike Srpske

Danas je u prostorijama Narodne Skupštine Republike Srpske  održan sastanak kojem su prisustvovali Nenad Perić zamjenik predsjednika Saveza Sindikata policijskih organa u BiH, i Goran Jelicic pomoćnik predsjednika Sindikata Granične policije BiH,  te gospodin Igor Žunić, šef kluba poslanika SNSD u Narodnoj Skupštini Republike Srpske. Tokom sastanka gospodin Žunić je upoznat sa problemima sa kojima se suočavaju policijski službenici zaposleni na nivou Ministarstva bezbjednosti BiH sa prebivalištem u Republici Srpskoj prilikom penzionisanja i obračuna penzija. Posebno je istaknuta problem nemogućnosti odricanja prava na obračun posebnog staža.

Kao zaključak sastanka dogovoreno je da u što kraćem roku Skupština Republike Srpske i Vlada Republike Srpske iznađu rješenje za ovu kategoriju policijskih službenika kroz usvajanje Zaključka koji bi važio do donošenja izmjena i dopuna zakona o PIO kojim bi navedeni problem bio trajno riješen.