čet. jan 27th, 2022

Član Sindikata na Svjetskom prvenstvu u Abu Dabiju

Proteklih dana u Abu Dabiju održano je  Svjetsko prvenstvo u Ju-Jitsu na kojem je u repezentaciji Bosne i Hercegovine učešće uzeo i naš član Sindikata Blažić Danijel.

Blažić je na takmičenju učestvovao u kategoriji seniora u kojoj se sastalo 25 majstora ovog sporta, prvaka svojih država. U prvom meču Blažić je pobijedio takmičara iz Danske na full ipon (50:0), a drugi meč je završio također pobjedom predstavnika Meksika rezultatom 12:5. Treći meč je uprkos dobroj borbi završio porazom našeg takmičara od predstavnika Rusije koji je na ovom prvenstvu postao prvak svijeta.

U četvrtom kolu naš Blažić je u veoma uzbudljivom i aktivnom meču pobijedio predstavnika Rumunije rezultatom 18:12, dok je u petom kolu poražen od takmičara iz Francuske i time okončao nastup na Svjetskom prvenstvu.

Imajući u vidu postignute rezulate za našeg Blažića statističari kažu da je ovo najbolji nastup i plasman nekog seniora od osnivanja Saveza proteklih 20-ak godina.

Sindikat na postignutom rezultatu čestita Blažiću i ujedno se zahvaljuje ASA Banci koja je podržala odlazak našeg člana na ovo prestižno takmičenje.