čet. maj 23rd, 2024

.

.

Inicijativa za izmjenu Zakona o PIO RS zvanično upućena u proceduru

1 min read

Od strane narodnog poslanika u Narodnoj Skupstini Republike Srpske prof.dr Nenada Lalovića, shodno zaključcima sa održanog sastanka sa predstavnicima Saveza sindikata policijskih organa u Bosni i Hercegovini, potpisana je i upućena u dalju proceduru  Inicijativa za izmjenu Zakona o PIO Republike Srpske kojom bi se konačno trebala ispraviti nepravda i diskriminacija koju  duži vremenski period trpe policijski službenici sa prebivalistem u Republici Srpskoj zaposleni u policijskim agencijama na nivou Bosne i Hercegovine, a koja se odnosi na obračun penzija za policijske službenika na osnovu najpovoljnijeg petogodišnjeg prosjeka.

Navedena inicijativa će kroz redovnu proceduru dalje biti dostavljena Odboru za bezbjednost Narodne Skupštine Republike Srpske. Savez Sindikata policijskih organa u BiH od svih relevantnih faktora očekuje podršku u realizaciji iste.

Takođe, Savez Sindikata policijskih organa u BiH očekuje da će se navedena inicijativa naći pred narodnim poslanicima u što kraćem roku.

Kategorije

Copyright © Sindikat Državne agencije za istrage i zaštitu