pon. mar 8th, 2021

.

.

OSUDA NAPADA NA POLICAJCA GPBIH

1 min read

Sindikat Državne agencije za istrage i zaštitu oštro osuđuje napad na policijskog službenika Granične policije Bosne i Hercegovine koji se sredinom januara dogodio na području Foče u kojem je isti zadobio teške tjelesne povrede.

Imajući u vidu da se napad na policijskog službenika dogodio izvan radnog vremena a da s druge strane ima veze sa obavljanjem policijskih poslova isti stvara veliku nesigurnost među policijskim službenicima i članovima naših porodica.

S tim u vezi Sindikat Državne agencije za istrage i zaštitu traži od Saveza sindikata policijskih organa u Bosni i Hercegovini, rukovodstva sve tri policijske Agencije i nadležnih organa vlasti da se iniciraju izmjene Krivičnog zakona u smislu propisivanja strožije kazne za napad na ovlašteno lice, te iznašla mogućnost definisanja krivičnog djela i u slučaju napada na policijskog službenika van radnog vremena ukoliko se dokaže da napad ima veze sa poslovima koje obavlja policijskih službenik a sve s ciljem zaštite policijskih službenika i digniteta policijskog poziva i policijskih Agencija.

Sindikat koristi priliku da izrazi punu podršku povrijeđenom kolegi iz Granične policije Bosne i Hercegovine sa željom za brz oporavak.

Kategorije

Copyright © Sindikat Državne agencije za istrage i zaštitu