pon. mar 8th, 2021

Podrška zahtjevima Sindikata policije Kantona Sarajevo

Sindikat Državne agencije za istrage i zaštitu upućuje punu podršku Sindikatu policije Kantona Sarajevo i pridružuje se zahtjevima upućenim Vijeću ministara Bosne i Hercegovine i drugim nadležnim organima i institucijamakoji su na osnovu zakona nadležni i ovlašteni za upravljanje migrantskom krizom, da konačnopristupe svojim obavezama na jedan ozbiljniji, sistematičniji i odgovorniji način.

Naime sinošnji događaj u migrantskom kampu u Blažuju, koji se dogodio kao jedan u nizu u kojima migranti izazivaju i učestvuju u neredima i činjenju teških krivičnih djela, čije su prikazene scene u velikoj mjeri uznemirile javnost širom Bosne i Hercegovine, a pri tome izazvale opravdan revolt svih policajaca koji rade časno i profesionalno u veoma teškim uvjetima i direktno su uključeni u sprječavanje nelegalnih migracija.
Posebno je uznemirujući podatak da je povrijeđen određeni broj policijskih službenika te oštećen veći broj službenih vozila.
Sindikat Državne agencije za istrage i zaštitu s ciljem zaštite svojih članova i svih policijskih službenika ponovo ističe da smatra opravdanim i podržava zahtjeve Sindikata policije Kantona Sarajevo.

Također, Sindikat Državne agencije za istrage i zaštitu upućuje izraze podrške povrijeđenim kolegama i želje za brz oporavak.”