pon. sep 26th, 2022

PISMO PODRŠKE SINDIKATU UINO BIH

Poštovane kolegice i kolege iz Sindikata Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine,

u ime svih članova Sindikata Državne agencije za istrage i zaštitu ovom prilikom želim iskazati podršku štrajku koji organizujete obzirom da zbog prirode posla isti ne može proći neprimijećeno. Znamo da je trenutno veliki pritisak na vas ali vas podsjećamo da niste sami, molimo vas da istrajete u svojoj namjeri jer u protivnom smo svi na gubitku.

Naši članovi u Sindikatu Državne agencije za istrage i zaštitu suočeni su sa istim problemima i dovedeni na rub egzistencije. Naša sindikalna borba se od strane “nadležnih”  obezvrjeđuje i nismo u prilici natjerati ih da naš štrajk primijete obzirom da je među onima koji odlučuju o našoj sudbini malo njih koji istinski žele da mi radimo i postojimo a istovremeno za svoj “rad” uzimaju basnoslovne plate.

Bez obzira na sve, zbog situacije u kojoj se nalazimo svi zajedno, zbog bahatog odnosa vlasti prema uposlenim u institucijama koje predstavljamo, zbog zahtjeva koji su nam identični, ubrzo ćemo se pridružiti “štrajku upozorenja” s tim da ćemo mi u okviru Saveza sindikata policijskih organa u BiH svoje nezadovoljstvo iskazati masovnim protestom pred zgradom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Na kraju, još jedanput, nedajte da vas slome, sa vama smo do ispunjenja zahtjeva, niste i nećete biti sami!

Edin Kahrimanović
Predsjednik Sindikata