pon. jul 26th, 2021

U ORGANIZACIJI SINDIKATA ODRŽANA KONFERENCIJA POLICIJSKIH SINDIKATA REGIONA

Danas je u hotelu Marea hotel & spa u Neumu u organizaciji Sindikata Državne agencije za istrage i zaštitu i Vanjsko-trgovinske komore Bosne i Hercegovine održana  Međunarodna konferencija policijskih sindikata na temu „Turistički potencijali Bosne i Hercegovine sa aspekta sigurnosti“,  na kojoj su, pored članova Sindikata SIPA-e, učešće uzele delegacije Sindikata Granične policije BiH, Sindikata Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, Sindikata policije Kantona Sarajevo, Unije samostalnih sindikata F BiH, te Sindikata policije Republike Hrvatske, Republike Srbije, Crne Gore i Sjeverne Makedonije.
Cilj konferencije je pored jačanja policijske saradnje, bio predstaviti turističku ponudu Neuma i neumskog zaleđa te sigurno okruženje za sve turiste koji dolaze u Bosnu i Hercegovinu.
Pored toga u okviru konferencije održana je i prezentacija značaja digitalizacije za oblasti turizma i sigurnosti u okviru projekta “Digitalna transformacija Bosne i Hercegovine”.
Konferencija je održana u skladu sa epidemiološkim mjerama za područje Federacije Bosne i Hercegovine.