uto. okt 19th, 2021

Čestitka povodom godišnjice JSP SIPA

Povodom 16. godišnjice od formiranja Jedinice za specijalnu podršku Državne agencije za istrage i zaštitu predsjednik Sindikata SIPA upućuje iskrene čestitke svim sadašnjim i bivšim pripadnicima Jedinice, sa željom da i u budućem periodu ova Jedinica bude ono što je i do sada bila: “Najrespektabilnija policijska jedinica u Bosni i Hercegovini”.

Naime, Jedinica za specijalnu podršku Državne agencije za istrage i zaštitu, uspostavljena je 12.09.2005. godine, materijalno-tehnički opremljena i za kratko vrijeme svi policajci su jakom voljom za radom, redom i disciplinom, savladali adekvatne obuke i kao jedinica policije postali prepoznatljivi po odlučnosti, energičnosti i stručnosti u lociranju, pronalasku i hapšenju kriminalnih lica koji se skrivaju i koja su u bjekstvu.

Sindikat Državne agencije za istrage i zaštitu, u okviru kojeg djeluje i sindikalna podružnica Jedinice za specijalnu podršku, upoznat je sa problemima sa kojima se susreću policajci koji rade o ovoj jedinici u pogledu nedostatka prostora za operativno-taktičke vježbe, slabije plaćen rad u odnosu na druge specijalne jedinice – jedinice za podršku na nižim nivoima vlasti, obračun naknada za prevoz, topli obrok, službeni put i drugim, te poduzima aktivnosti s ciljem upoznavanja nadležnih i rješavanja istih. Sindikat se nada da će ova jedinica u najskorijem vremenskom periodu dobiti svoje prostorije koje će biti namjenski izgrađene na području Istočnog Sarajeva  čime će dio problema biti riješen a Sindikat će se nastaviti zalagati za rješavanje i svih ostalih.

Međutim, pored svih pomenutih problema, zahvaljujući profesionalnosti i nesebičnom zalaganju pripadnika, Jedinica za specijalnu podršku Državne agencije za istrage i zaštitu je postala i ostala najrespektabilnija policijska jedinica u Bosni i Hercegovini, zbog čega povodom obilježavanja godišnjice u ime Sindikata još jedanput upućujemo iskrene čestitke svim pripadnicima  JSP SIPA.