sri. jul 24th, 2024

.

.

Obilježena 5. godišnjica ubistva sarajevskih policajaca Adisa i Davora

1 min read

U organizaciji Sindikata policije Kantona Sarajevo danas je obilježena peta godišnjica svirepog ubistva policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Na spomen-ploču ubijenim policijskim službenicima, na mjestu ubistva u ulici Geteova do broja 1 u Općini Novi Grad Sarajevo, položeno je cvijeće te odata počast učenjem Fatihe i minutom šutnje.

U ime Sindikata Državne agencije za istrage i zaštitu cvijeće je položila delegacija u sastavu Edin Kahrimanović, predsjednik Sindikata  i Bozalo Zoran, član Upravnog odbora.

Nakon polaganja cvijeća organizovan je obilazak mjesta ukopa policijskih službenika Adisa i Davora te zajednički ručak i druženje sa članovima porodica ubijenih.

Istovremeno, u dvorani “Ramiz Salčin” održava se i Memorijalni turnir u malom nogometu pod nazivom “Adis & Davor” na kojem je učešće uzeo veliki broj ekipa među kojima je i ekipa Sindikata Državne agencije za istrage i zaštitu.

Obilježavanju 5. godišnjice su pored predstavnika sindikata i kolega ubijenih policajaca priustvovali  brojni zvaničnici izvršne i zakonodavne vlasti.

Kategorije

Copyright © Sindikat Državne agencije za istrage i zaštitu