sri. jul 24th, 2024

Održan sastanak UO sindikata sa direktorom Agencije

Danas je u prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu održan sastanak Upravnog odbora Sindikata sa direktorom Agencije, gospodinom Ćulum Darkom.

Tokom sastanka direktor Ćulum je predstavnike Sindikata upoznao sa aktivnostima koje menadžment Agencije provodi s ciljem usvajanja nove sistematizacije te nastojanjima da se kroz usvajanje novog Zakona o policijskim službenicima unaprijede uvjeti rada u policijskim Agencijama i riješe određeni problemi vezani za eksterni prijem policijskih službenika, obračun penzija i dr.

Direktor Ćulum je istakao svoju podršku svim dosadašnjim i budućim aktivnostima Sindikata koje imaju za cilj poboljšanje radno-pravnog i materijalnog statusa svih uposlenih u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu.

Predsjednik Sindikata Edin Kahrimanović se u ime Sindikata i u svoje lično ime  zahvalio gospodinu Ćulumu za podršku sindikalnim aktivnostima te istakao da će Sindikat i u narednom periodu nastojati biti partner menadžmentu Agencije s ciljem poboljšanja radno-pravnog i materijalnog statusa svih uposlenih u Agenciji, a potom upoznao direktora o aktivnostima koje Sindikat poduzima i koje planira provoditi u narednom periodu.

Predsjendik Sindikata Kahrimanović je također istakao da je Upravni odbor Sindikata na prethodno održanoj sjednici, s ciljem odavanja priznanja i zahvalnice za podršku pruženu Sindikatu, donio odluku o dodjeli značke  počasnog člana Sindikata direktoru, gospodinu Darku Ćulumu, zamjeniku direktora, gospodinu Galić Zoranu i pomoćniku direktora gospodinu Musić Ernadu, nakon čega je ista i uručena direktoru Ćulumu i pomoćniku direktora Musiću dok će zamjeniku direktora, gospodinu Galiću, ista biti uručena naknadno.