ned. nov 28th, 2021

Sindikalci iz regiona u posjeti Agenciji

U okviru obilježavanja 19. godišnjce Državne agencije za istrage i zaštitu, u organizaciji Sindikata državne agencije za istrage i zaštitu, danas je upriličena posjeta sjedištu Agencije za predstavnike policijskih sindikata Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Makedonije.

Tokm posjete Agenciji predstavnike policijskih sindikata primio je direktor Državne agencije za istrage i zaštitu gospodin Darko Ćulum kojom prilikom su isti upoznati sa policijskom strukturom Bosne i Hercegovine, te položaju i nadležnostima Državne agencije za istrage i zaštitu u okviru te strukture.

Na samom kraju posjete istima je prikazan i video u kojem su detaljnije pojašnjene nadležnosti Agencije te video kojim je predstavljena Jedinica za specijalnu podršku SIPA.

Sindikat Državne agencije za istrage i zaštitu se ovom prilikom zahvaljuje direktoru Agencije na izdvojenom vremenu i predstavnicima Sindikata policije Hrvatske, Nezavisnog sindikata djelatnika MUP-a Republike Hrvatske, Nezavisnog sindikata policije Srbije, Sindikata uprave policije Crne Gore i Makedonskog policijskog sindikata koji su svojim prisustvom uveličali obilježavanje 19. godišnjice Agencije.