sri. avg 10th, 2022

.

.

XX. Međunarodne sportske igre NSD MUP-a RH – UMAG 2022

1 min read

U periodu od 08. do 12.06.2022. godine u Umagu, u organizaciji Nezavisnog sindikata djelatnika MUP-a Republike Hrvatske, održane su XX. jubilarne Međunarodne sportske igre na kojima su učešće uzeli i predstavnici Sindikata SIPA.

Ekipa Sindikata SIPA-e učestvovala je u takmičenju “Odbojka na pijesku” te osvojila 3. mjesto.

Pored sportskih takmičenja Međunarodne sportske igre su prilika za nova poznanstva, razgovore, razmjenu iskustava i druženja sa policijskim službenicima iz regiona.

Predstavnici Sindikata SIPA su ovom prilikom pored druženja sa svim učesnicim posebno istakli druženje sa predstavnicima NSD MUP-a iz podružnice Ličko-senjske županije koji su u bojama i sa oznakama Sindikata SIPA odigrali finalnu utakmicu u malom nogometu i osvojili šampionsku titulu.

Tokom funalne utakmice ekipa Ličko-senjske županije je imala podršku sa tribina od strane naših članova koji su njihovu pobjedu doživjeli kao pobjedu svoje ekipe!

Nadamo se da će članovi Sindikata SIPA-e  na XXI. Međunarodnim igrama sledeće godine učestvovati u većem broju disciplina.

 

Delegacija Sindikata SIPA se zahvaljuje predsjedniku NSD MUP-a Republike Hrvatske, gospodinu Zdravku Lončaru, na pozivu i čestita uspješnu organizaciju XX. Međunarodnih sportskih igara.

Kategorije

Copyright © Sindikat Državne agencije za istrage i zaštitu